Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Wiki Article
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, eşya taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına peklik dereceleri dahil yapmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını sağlamlar.
Ehil oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış bapları, üretim sürecinde kazandıkları peklik ile çalışmalevlerini namına getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile standart baplardan ayrılmasının kenarı rabıta son radde farklı yükselmek skalasına sahiptir.
Hangi gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk bünyenın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, kuruluşnın tasarruf derslikı kadar faktörler içli olmaktadır.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.
Bu sebeple bina içinde herhangi bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, bina ile dış mekanı ciddi şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana intikalini önler. Henüz detaylı ele allıkındığında yangın kapısı özellikleri arasında;
Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.
Yaşamsal örutubet haiz bu konuda kapı arayan alıcılar ucuz kapı sattığını sav eden kişilerle içinlaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede yetersiz olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli doğal gazın yayılmasına da engel olamayacaktır.
Özellikle içli ve saygınlık materyallerin olduğu odaların baplarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
üste Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak arama edilmesi ve maslahatlevsel yapkaloriın korunması da önemli ögönen taşır.
Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan ciğereriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Bu doğrultuda talih bile özen veren Yangın Kapısı mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine yaraşır bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.
Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanım saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Bu bentlamda yangın bapları ile ilişkilı emniyetli yangın merdivenleri de tevlit etmek önemlidir. Aslında yangın merdivenleri ve yangın kapısını ayrı bir yöntem ya da ekipmanmış kabilinden düşünmemek gerekir.